Arbeta som pensionär

Jobba som pensionär

Är du ålders- eller avtalspensionär och intresserad av att arbeta hos oss?

Välkommen till oss på Pensionärskraft! Hos oss får du nya utmaningar, trevliga kollegor och en lön som sätter guldkant på tillvaron.

Det är enkelt komma igång,  gör en intresseanmälan till ditt närmaste kontor, så återkopplar vi till dig med mer information inom kort!

Vi hittar tjänster och uppdrag till dig som pensionär oavsett vilken bakgrund du har eller under vilka former du söker arbete. Du väljer själv i vilken omfattning du önskar att arbeta och vem du vill jobba hos. Dryga ut din pension för en extra guldkant i vardagen!

Följ oss gärna på Facebook.

Intresseanmälan
  Vi växer i rekordfart och söker fler pensionärer

  Oavsett din tidigare bakgrund eller yrke finns ett stort behov av just dig. Vi växer så det knakar och behovet av mer pensionärer som vill fortsätta med sitt yrke ökar. Efterfrågan av pensionärskraft på arbetsmarknaden beror till stor del på att våra pensionärer arbetar för att de vill och inte för att de måste. 

  Våra arbetstagare drivs av sin passion till sitt yrke och vill inte sluta. Självklart märks det och leder till en ökad efterfrågan. Som arbetsgivare är det en dröm att få en anställd som både är kompetent och självmotiverad. Det är en styrka vi är måna om och vill fortsätta förmedla.

  Fördelen med att arbeta extra som pensionär

  Träffa andra

  Håll igång det sociala livet även efter pensionen. Träffa nya kollegor genom pensionärskraft. När man går i pension finns risk att det sociala nätverket försvinner. Omställningen kan bli stor men behöver i det här fallet inte bli det, det finns en väg att kringgå ensamhet och isolering.

  Främjar hälsan

  Det är positivt för hälsan att hålla igång både kropp och knopp. Att hålla igång och fortsätta arbeta är välkänt som hälsofrämjande. Hjärnan och kroppen hos de som väljer att arbeta har förutsättningar att hålla sig friskare längre.

  Bättre ekonomi

  Ekonomisk möjlighet att dryga ut pensionen med en lön. Du kan själv välja hur mycket du vill arbeta. ​

  Sätt villkoren själv

  Ekonomisk möjlighet att dryga ut pensionen med en lön. Du kan själv välja hur mycket du vill arbeta. ​​

  Hur fungerar det att arbeta som pensionär?

  Vi får mycket frågor om hur det fungerar rent praktiskt att arbeta som pensionär. Finns det några regler som man behöver förhålla sig till, hur fungerar det med skatten, hur mycket får jag jobba och mycket mer. Hitta svar på fler frågor i vår FAQ nedan. 

  Får man jobba som pensionär?

  Ja som pensionär är du välkommen att arbeta i den utsträckning du själv vill.

  Att fortsätta jobba samtidigt som du tar ut pension går alldeles utmärkt. Genom att gå ner i arbetstid kan du lättare anpassa dig till livet som pensionär, samtidigt som du fortsätter tjäna in pengar till din pension.

  Du väljer själv hur mycket pension, och vilken typ av pension, du vill ta ut. Men det är lite olika regler beroende på om du tar ut din allmänna pension eller din tjänstepension.

  Ta ut tjänstepension och jobba samtidigt

  Från första stund du tar ut tjänstepension kan den inte stoppas utan kommer rulla på. Det är fullt möjligt att förvärvsarbeta samtidigt med lön men båda inkomsterna slås då ihop till en gemensam inkomst. Det kan påverka hur mycket du kan arbeta innan du når höginkomsttaket som ger en annan skatt ner till första intjänade krona.

  Det kan även vara olika regler beroende på vilket avtal för tjänstepension som du har. Därför är det bra att kolla upp vad som står i ditt avtal för tjänstepension för att vara säker på vad som kommer att påverkas när du tar ett extra jobb. 

  Hur påverkas inkomsten av att du arbetar som pensionär

  Lägre skatt

  Från det år du fyller 67 betalar du lägre skatt på din lön än innan. Reglerna gäller från 2023.

  Tjänstepension + lön

  Att ta ut tjänstepension och arbeta med lön fungerar utmärkt. Notera att tjänstepension inte går att pausa efter du börjat ta ut den.

  Pausa allmänna pensionen

  Allmänna pensionen som du kan ta ut från den dag du fyller 62 går att pausa under en period om du istället villa försörja dig via lön. När du förvärvsarbetar ökar din pension sen när du börjar ta ut den igen.​

  Bostadsbidrag

  Har du bostadsbidrag kan detta påverkas då inkomsten stiger, då den är baserad på inkomst. Dubbelkolla därför vad som gäller när du börjar arbeta. 

  Med vår hjälp är det enkelt att fortsätta arbeta. Ta chansen!

  Du behövs, arbetsgivarna väntar på att du hör av dig. Via oss är det enkelt att knyta kontakter och välja uppdrag utifrån dina villkor.

  Pensionärskraft utför ROT-tjänster såsom elektriker, snickare, handyman och målare. Letar du efter RUT-tjänster så utför vi också städ-, trädgårds-, husarbete och ledsagararbeten. Vi erbjuder många jobb för pensionärer. Några andra områden vi hyr ut tjänster inom är vaktmästeri, fastighetsstädning, kontorsarbete och verkstadsarbete.

  Kontakta oss redan idag för starten på något nytt, vi tar emot alla intresseanmälningar och förfrågningar via mail. Kontakta det kontor som finns närmast dig för snabbast hjälp.

  Vilka är vi på pensionärskraft?

  På Pensionärskraft finns vi som ännu inte är sugna på att lägga våra kunskaper och erfarenheter på hyllan. Genom att forma ett bemanningsföretag byggt på pensionärers fortsatta arbetslust förmedlar vi kontakter mellan arbetsgivare och dig som individ.

  Men även för dig med företag som vill arbeta på konsultuppdrag har vi uppdrag. Tillsammans utgör vi en enorm kunskapsbank med stor bred kompetens som eftersöks och gör det möjligt att fortsätta arbeta långt efter pension.

  glada pensionärer

  Lediga jobb som pensionär

  Letar du efter lediga jobb för pensionärer så erbjuder vi arbete inom bland annat städ-, trädgårds-, husarbete och ledsagararbeten. Likaså hyr vi ut tjänster inom t.ex vaktmästeri, fastighetsstädning, kontorsarbete och verkstadsarbete.

  Här nedan är exempel på olika yrken som vi har pensionärer som arbetar. Hör av dig till oss om även du är intresserad av att arbeta genom oss. 

  • Fastighet
  • Bygg
  • Kontorsservice
  • Lokalvård
  • Lager
  • Industri
  • Logistik
  • Måleri
  • Snickare
  • Murare
  • Elektriker
  • Tapetsering
  • Rörmokare
  • Trädgårdsskötsel
  • Snöskottning
  • Trädbeskärning
  • Stenläggning
  • Städning
  • Hemstädning
  • Fönsterputs
  • Fyttstädning
  • Storstädning
  • Privat hemtjänst
  • Hemservice

  Vanliga frågor om att arbeta som pensionär hos oss

  Du får helt och fullt vara med och välja uppdrag och villkor.

  Svaret på den frågan är att många yrkesgrupper efterfrågas, hantverkare, hushållsnära tjänster, administratörer, ingenjörer och även andra jobb. Hittar du inte ditt yrke bland våra sidor är du ändå välkommen att höra av dig till oss. Vi får ständigt in nya företag som letar efter arbetskraft med erfarenhet. 

  Som pensionär får du arbeta hur mycket du vill det är flexibelt! Ska du däremot kombinera din tjänstepension eller allmänna pension med din anställning kan det finnas regler och annat att ta hänsyn till. Du bör därför ha koll på vad som gäller i din tjänstepension. 

  Ja, när du börjat ta ut tjänstepension är den inte möjlig att pausa, till skillnad från allmän pension som du själv styr över. Vid tjänstepension kan det gälla olika regler beroende på ditt avtal så läs igenom ditt tjänstepensionsavtal innan du tar ett extra arbete samtidigt som du tar ut tjänstepension. Den allmänna pensionen kan du välja hur mycket du vill ta ut av och du kan även ändra om du vill. Det är inga problem att arbeta samtidigt som du får allmän pension. 

  Ja det stämmer bra, när du arbetar och inte behöver pensionen så kan den pausas. Du kan även välja att ta ut allmän pension samtidigt som du arbetar men då kanske du vill sänka hur mycket du tar ut samtidigt. 

  Det är otroligt olika, kontakta oss via mail eller telefon så kan vi se om där inte finns en lösning som passar just dina önskemål.

  Konsultuppdrag utförda från hemmet är en växande del av våra uppdrag. Du kan välja längre eller kortare uppdrag till en eller flera arbetsgivare samtidigt. Många knyter nya kontakter som leder till mer uppdrag om du finner det intressant.

  Båda är klassificerade som förvärvsinkomst och läggs ihop till en och samma inkomstregistrering. Från det år du fyller 67 har du lägre skatt på den lön du tjänar.