Dödsbo

Vi kan hjälpa er med tömning, bortforsling och städning av dödsbo. 

  Vi erbjuder en helhetslösning

  Vi har ett långvarigt samarbete med Karlstad Hamarö Auktionsverk. Genom detta kan vi erbjuda en helhetslösning där vi kan ta hand om bortsforsling, värdering, försäljning och städning. För er innebär det en kontakt för allt som rör hantering av ett dödsbo.
  logga auktionsverket samarbete dödsbo

  Dödsbo

  När någon går bort är det mycket att tänka på och det kan kännas överväldigande. Ett dödsbo behöver tömmas och städas ur. För många är det en jobbig process och man kanske dessutom inte bor i samma stad och därmed har svårt att få en längre tid till att hinna med en tömning av ett dödsbo.

  I ett dödsbo är det oftast mer saker än man tänker och det tar tid att gå igenom och tömma allt. Det kan då vara skönt att ta sin tid till att gå igenom personliga saker och ta till vara på det som har ett affektionsvärde och låta andra ta hand om resten.

  Vi tar hand om allt åt er så ni inte behöver tänka på det. Det som går att sälja säljer vi, det vi kan skänka kör vi till välgörenhet och det som ska återvinnas återvinner vi. Önskar ni kan vi även ta hand om städning efteråt.

  Vi har över 30 års erfarenhet av att tömma dödsbon vilket gör att du som kund kan känna dig trygg med oss. 

  köpa dödsbo

  Hur går det till att sälja dödsbo?

  Värdering

  Boka in oss för en värdering av dödsbo. Ni får en offert för hur mycket vi värderar dödsboet till samt hur mycket vår arbete kommer att kosta. 

  Tömning

  När ni är redo bokar vi in en tömning. Vi tar med oss allt som ni inte vill behålla. Vi sorterar till återvinning och skänker till välgörenhet det som vi inte kommer att sälja. 

  Städning

  Om ni vill att vi tar hand om städning kommer vi genomföra detta efter hela bostaden har tömts. Vi gör en flyttstädning som uppfyller alla krav. 

  Köpa dödsbo

  Vi köper dödsbo på flera orter i Sverige. Ni väljer själva om vi ska köpa hela dödsboet eller om ni vill sälja delar av det.

  Innan vi kommer till er är det viktigt att ni har gått igenom vad ni vill behålla så att vi vet vad som ska säljas eller bortforslas. På så sätt kan vi ge er en korrekt värdering av det som återstår samt för vårt arbete.

  En tömning av dödsbo kostar som när man anlitar en flyttfirma skillnaden kommer i att när man ska sälja dödsbo tar man även upp värdet i hemmet. Värdet dras av mot kostnaden och endast mellanskillnad betalas antingen av dödsboet eller av oss som köper dödsbo.

  Värdering av dödsbo

  Vi utför en värdering av alla tillgångar i dödsboet. Vår erfarenhet gör att vi kan göra en bra bedömning av värdet direkt på plats. Genom att vi kommer ut på plats för värdering kan ni känna er trygg med att vi ger er en rättvis bedömning av värdet på dödsbo samt vårt arbete.

  Därefter ser vi hur mycket vi beräknar att vårt arbete kommer att kosta. Exempelvis hur mycket som behöver tas till en återvinningsstation. Blir det en mellanskillnad där vi beräknar att värdet på tillgångarna är högre än kostnaden för vårt arbete kommer vi att betala ut denna mellanskillnad till er.

  Många saker i ett hem har ett värde även om det inte är antikviteter eller dyrbara saker. I de flesta hem vi tömmer blir det ett plus för dödsbodelägarna.

  Försäljning av dödsbo

  Vi har lång erfarenhet av att sälja dödsbo och att se vad som har ett värde eller inte. Vad som går att sälja och till vilket pris ändras från år till år så det är viktigt att hålla sig ajour.

  Det som vi beräknar ha ett värde säljer vi vidare. Vi ger er pris för vad vi tror att tillgångarna är värda samt vad vi kommer att behöva skicka till välgörenhet eller sortera för återvinning så att ni tydligt kan se vad ni kommer att erhålla eller vad kostnaden blir.

  Vi tar hand om allt i bohaget och arbetar snabbt och effektivt. Kontakta oss för att boka in en tid när det passar att komma ut och genomföra en värdering för att kunna ge er en offert.

  Bortforsling av dödsbo

  Vi tömmer allt som ni vill att vi ska hjälpa er med att forsla bort från dödsboet. När vi har sorterat ut allt som vi kan sälja vidare sorteras resten och tas till återvinning eller skänks till välgörenhet.

  Vi tar hand om dödsbon

  Vi kan ta hand om hela dödsbon där vi genomför en värdering och sedan tar hand om allt från tömning, bortforsling till städning. Ni bestämmer själva vad ni vill att vi hjälper er med och vad ni har behov av.

  Ni får en offert för de tjänster ni önskar nyttja. Vi börjar med att vi värderar ert dödsbo och utifrån de tjänster ni är i behov av räknar vi ut om det går plus för er eller om värdet är lägre än kostnaden för vårt arbete.

  Sälja dödsbo

  Vill ni sälja dödsbo? Det första ni behöver se till är att få klart er bouppteckning. När denna är godkänd kan ni kontakta oss så hjälper vi er med att sälja dödsbo. Vi åtar oss allt från försäljning, tömning, återvinning, skänka till välgörenhet och städning. 

  Checklista för att sälja dödsbo:

  Bouppteckning innan sälja dödsbo

  Innan ni kan sälja dödsbo är det viktigt att en bouppteckning är upprättad. Ingen försäljning av tillgångar i ett dödsbo får ske innan bouppteckningen är klar. Det är brottsligt att sälja tillgångar från dödsbon innan bouppteckning är gjord och räknas som förskingring och bedrägeri vilket kan leda till fängelse. Vi är därför mycket noggranna med att alltid se till att allt är godkänt innan vi köper dödsbo.