Hjälp att bygga ny altan

Hjälp att bygga ny altan

Hjälp att bygga ny altan?

Hjälp att bygga ny altan? Altan, trädäck, terrass, uteplats – kärt barn har många namn. Vilken dröm att få öppna dörren och blicka ut över din altan! Våra pensionärer på Pensionärskraft med lång & gedigen erfarenhet har gjort många altanlösningar och uteplatser. Våra pensionärer har den goda kompetens som krävs för att utföra det praktiska arbetet åt dig så att du villkorslöst kan njuta av resultatet istället för att lägga kraft och energi på själva byggandet. Som kund kommer du dock naturligtvis att vara med i processen hela vägen från planering och förberedelse till “sista spiken” så att du kan vara trygg med att altanen blir precis som du har föreställt dig.

Många undrar om det behövs ett bygglov för hjälp att bygga ny altan

Om din byggnads yttre utseende ändras då du bygger altan, trädäck eller en terrass kan du behöva bygglov. En altan är enligt Boverkets definition en upphöjd golvkonstruktion som, utan att vara tak till byggnaden, är placerad på mark och avsedd att användas som uteplats. Du kan läs mer om det på din kommun.

En altan är en bra investering, särskilt för sommarmånaderna. En altan blir ett fint och hemtrevligt uterum, samt en förlängning av huset som bjuder in till en härlig gemenskap.

Du bygger en altan för att skapa en fin uteplats. På en altan kan du njuta av solen, inreda med växter som harmoniserar med trädgården och möblera med möbelgrupper som bjuder in till njutning och avkoppling. På kvällarna kan du ta fram lyktor eller elbelysning, om du dragit el så att det finns ett eluttag, sätt upp ljusslingor och höj mysfaktorn.

En av de stora kostnaderna med ett altanbygge är själva trallvirket, alltså plankor, staket och plintar. Men idag går det att hitta väldigt prisvärda material hos de stora byggvaruhusen. Det finns dock dyra alternativ av virke, finare träslag som har högre kvalitet och beständighet. Det är värt att se över dessa också eftersom högre kvalitet ofta ger bättre livslängd och mindre underhåll.

Kontakta ditt lokala kontor för pris eller om du har frågor

Anlita oss!
close slider